Grupa teatralna

Nasza grupa teatralna ,,Bez Nazwy”, działa przy Warsztatach Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Gliwickiej w Zabrzu, od samego początku istnienia placówki, czyli od 2002 roku. Naszym celem od zawsze było angażowanie do przedstawień jak największej ilości podopiecznych. Dzięki temu, przez te lata, powstało wiele dużych projektów, m.in.: ,, Narodziny Miłości', ,, Ptasie Radio”, ,,Tajemniczy Ogród”, ,,Magia Wspomnień”, ,,Chory Kotek” czy ,, Król Wschodzącego Słońca”. Przedstawienia regularnie prezentujemy na przeglądach i festiwalach, a nasza praca jest doceniana zarówno przez jury, jak i tych najważniejszych… widzów. W naszych sercach najbardziej zapisał się występ ze ,,Stworzeniem Świata” na krakowskim rynku, podczas Festiwalu Zaczarowanej Piosenki.