„Jesienne Spotkania”

Uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Gliwickiej z Zabrza mieli przyjemność uczestniczyć w XXIII Przeglądzie Zespołów Artystycznych „Jesienne Spotkania” w dniu 15 listopada 2017 roku zorganizowanym w Bytomskim Centrum Kultury przez Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Koło w Bytomiu.

Na scenie zaprezentowały się grupy z Warsztatów Terapii Zajęciowej, Domów Pomocy Społecznej, Szkół Specjalnych oraz Ośrodków Rehabilitacyjno-Edukacyjnych. W przeglądzie prezentowane były przedstawienia w formie teatralnej, muzycznej i tanecznej. Ideą przeglądu jest promocja dorobku artystycznego oraz twórczej ekspresji osób niepełnosprawnych intelektualnie.

Nasza warsztatowa grupa teatralna „Bez Nazwy” zaprezentowała swoje aktorskie umiejętności, przepiękne kostiumy oraz scenografię w przedstawieniu pt.: „Bajka o drzewie”. Jak zawsze uczestnicy z wielką starannością i ogromnym przejęciem odgrywali swoje role.

Organizatorzy zadbali o dobrą atmosferę, wspaniałą zabawę oraz poczęstunek dla wszystkich uczestników imprezy.
Serdecznie dziękujemy za zaproszenie oraz możliwość zaprezentowania się na scenie.